Toolbox Sociale Innovatie voor de sector beroepsgoederenvervoer over de weg

Belangrijkste tools

Deze site bevat heel wat informatie, documenten en tools met betrekking tot sociale innovatie. Deze zijn bedoeld om u uitgebreid te informeren over het nut en de verschillende vormen van sociale innovatie in het beroepsgoederenvervoer over de weg, en u bij te staan in het vinden, toepassen en evalueren van een vorm van sociale innovatie in uw onderneming.

Geadviseerd wordt om de toolbox en de stappen zoals beschreven op deze site te bekijken voordat u concreet aan de slag gaat met de verschillende tools. Om u te informeren over de mogelijkheden van een aantal tools zijn enkele tools hieronder op een rijtje gezet. Klik op de afbeeldingen om deze tools te openen.

Quickscan

De quickscan 48-urige werkweek geeft op basis van een paar algemene eigenschappen van uw onderneming en chauffeurs snel aan of een gemiddelde chauffeur zou voldoen aan de 48-urige werkweek. Wenst u deze analyse voor een groter aantal chauffeurs of meerdere weken te doen, dan kunt u de analyse tool 48-urige werkweek gebruiken.


Geschikte innovatie

In de online vragenlijst geschikte sociale innovatie worden aan de hand van een aantal vragen uw wensen rond sociale innovatie en de kenmerken van uw onderneming vergeleken met algemene randvoorwaarden van verschillende vormen van sociale innovatie. De vragenlijst bestaat uit drie onderdelen:


Analyse roostervormen

Met de analyse tool financiële effecten roostervormen kunt u bekijken wat de financiële- en productiviteitseffecten van vernieuwde vormen van arbeidstijdenmanagement voor uw onderneming kunnen inhouden. Deze tool maakt deel uit van een uitgebreid stappenplan waarin alle effecten van nieuwe roostervormen worden besproken. Het gebruik van deze tool wordt bijgestaan door een handleiding en ingevuld voorbeeld.Analyse vervoerssystemen

Aan de hand van de analyse tool financiële effecten vervoerssystemen kunt u bekijken wat de financiële- en productiviteitseffecten van een vernieuwde inrichting van bestaande vervoerstrajecten voor uw onderneming kan inhouden. Deze tool maakt deel uit van een uitgebreid stappenplan waarin alle effecten van nieuwe vervoerssystemen worden besproken. Het gebruik van deze Excel tool wordt bijgestaan door een handleiding en een ingevuld voorbeeld.

Aan de rechterkant van iedere webpagina en onder de verschillende stappen van de toolbox kunt u bovengenoemde tools en andere relevante tools terugvinden.